Spar penger ved å sette et budsjett

En rekke nettbutikker tilbyr i dag et stort utvalg av leveringsmetoder. Noe av det mest brukte er i dag å bli sendt til en pakkebutikk, hvor du kan hente varene når det er anledning. Leveringstypen er derfor svært gjennomførbar, og ofte også det billigste leveringsalternativet.

Du bør også planlegge å bestille levering til der du bor eller til arbeidet ditt. I mange tilfeller vil frakttypen være et hakk dyrere, men også ganske smertefri. Den rimeligste leveringsversjonen vil imidlertid i de fleste tilfeller være å hente produktene selv, noe som imidlertid nødvendiggjør at du holder deg i nærheten av nettbutikkens bosted.

Flere nettforhandlere tilbyr levering neste virkedag på de fleste av sine varenumre, men dette krever at bestillingen er realisert før et fastsatt tidspunkt, slik at de trygt kan klare å få bestillingen sortert før de ansatte har fire kvelder.

Mange nettbutikker sørger for gratis levering, men i de fleste tilfeller gjelder dette kun hvis du kjøper for et bestemt beløp. I tillegg bør du velge det rimeligste alternativet for frakt, som ofte – uansett om du bor i nærheten av Herning, Skive eller Grindsted – vil være å få fraktselskapet til å kjøre produktene til et hentepunkt.

Se om nettselskapet er et e-merkemedlem

Det har vist seg å være usedvanlig enkelt for forbrukere å finne de beste prisene fra ulike e-butikker og har på grunn av dette en et stort antall nettselskaper kunne ikke unngå å redusere prisene på en rekke av sine varer – for babyer og barn, og også for kvinner og menn – ganske mye, og noen ganger til og med tilby gratis levering.

Det kan imidlertid vise seg å være lukrativt å studere en rekke internettselskaper for rabattkoder før du gjennomfører kjøpet, slik at du garantert får den billigste prisen.

Man skal likevel ikke undervurdere at dersom en nettbutikk tilbyr et produkt til en utsalgspris som anses å være uvanlig lav, kan dette i noen tilfeller være en indikasjon på en falsk e-butikk. Bestillinger med betalingskort er i det minste en del av et sett med regler som beskytter folk mot uautentiske nettforhandlere.

Vi anbefaler kortbetaling eller betaling med mobiltelefonen. Alternativt bør du benytte deg av en avbetalingsløsning fra f.eks. ViaBill hvis du foretrekker å tilbakebetale beløpet over lengre tid.

Før folk kjøper fra nettbutikk bør de for å være på den sikre siden sette seg inn i e-butikkens forretningsavtale, selv om det noen ganger ikke er spesielt spennende.

En enkel løsning kan kanskje være å sjekke om nettbutikken har e-merket, siden dette ofte er en pekepinn på at nettselskapet følger de danske reglene, i tillegg til at nettbutikken av og til er deltatt av spesialister som er godt kjent med gjeldende lover. I tillegg gir det deg sjansen til hjelpsom service, så langt du blir utsatt for problemer med bestillingen din.

I tillegg til dette foreslår vi at du er kunnskapsrik om de grunnleggende forholdene som kan påvirke transaksjonen, for eksempel byttepolitikken nettbutikken har. I forhold til det er det også essensielt at du til enhver tid oppbevarer fakturaen din, slik at du til enhver tid skal kunne bevise transaksjonen, uansett om du er ute etter et produkt for en kvinne eller en mann.

Sjekk om internettselskapet er medlem av e-merkeordningen

Trustpilot resulterer i helt utmerkede løsninger for å se nærmere på oppfatningene til mange eksisterende kunder og dermed foreslår vi at du leter etter firmaanmeldelser på internett før du handler.

Facebook tilbyr tilsvarende ultragode sjanser til å få en ide om e-handelens kundefokus. Her er det noen nettbutikker som gir folk mulighet til å gi uttrykk for en vurdering av sin kjøpsopplevelse, som også kan brukes til å vurdere tidligere kunders erfaringer.

Dette nettstedet er reklamefinansiert. Vi jobber tett med en gruppe e-handlere, presenterer tilbudene deres og samler inn provisjoner hvis våre besøkende fullfører en transaksjon.